Capçalera informadordemartorell.cat
Pàgina principal >> Societat anònima >> Carta a Cristiano Ronaldo (II)
Noticia
Comparteix

Carta a Cristiano Ronaldo (II)

28/09/2011

Benvolgut, o no, Cristiano Ronaldo:

Deixa’m que comenci amb els meravellosos versos de Neruda: “Me gustas cuando callas y estás como distante. Y estás como quejándote, mariposa en arrullo.Y me oyes desde lejos, y mi voz no te alcanza: déjame que me calle con el silencio tuyo”. Segurament, si gastessis menys en gomina i més en llibres, faries cas al poeta i deixaries de fer el ridícul. Ho dic per les teves declaracions d’ahir. Les recordes?

“La gent em xiula perquè sóc ric, guapo i bon futbolista”. Saps? Et tinc enveja. Però no perquè siguis guapo, ric i bon futbolista, sinó per la teva capacitat per construir ficcions i perquè aquestes sustentin les teves mancances. Però, anem a pams.

En primer lloc. No creus que afirmar que ets ric el dia abans que s’hagi aprovat la recuperació de l’impost del patrimoni és poc adient? La ministra Salgado deu estar especialment contenta. A més a més, en època de crisi el que has de fer són molts actes solidaris. Seria bo que se’t veies sovint envoltat de nens desafavorits. Et fas la foto i “si te he visto, no me acuerdo”. Ho fan molts famosos i després surten a l’Hola. Això sí, si realment vols ser popular en aquest país, t’hauries “d’ajuntar” amb un torero, tenir un fill, separar-te i després sortir en tots els programes de televisió dient que el teu ex s’ha oblidat del fill. I, si a sobre dius que pel teu fill mates, donaran el teu nom a places i carrers.

En segon lloc. No discutiré el teu atractiu físic. Però algú hauria de dir-te que no hi ha res més efímer que la bellesa. D’aquí a uns anys potser tens la pròstata com una pilota de tennis, t’han hagut de posar una dentadura postissa i l’artrosi farà que cada matí desitgis tenir una grua a prop per aixecar-te del llit. O sigui que… carpe diem, gaudeix del moment. Fes una foto dels teus abdominals perquè un dia els trobaràs a faltar.

En tercer lloc. Tens raó: ets un bon futbolista… com Xavi, Iniesta, Piqué, Puyol, Wayne Rooney, Neymar i un llarg etcètera. Però ningú els xiula per ser bons futbolistes. Saps el que crec que et succeeix? Tens la intuïció que, d’aquí a uns anys, quan algú digui: te’n recordes del Cristiano Ronaldo?, un altre respondrà: ah, sí. Era el paio aquell que feia de palmero en les gales de la UEFA darrera de Messi!

Una cosa abans de dir-te adéu. No creus que existeix una petita possibilitat de que et xiulin precisament per declaracions com aquesta? No ho sé… és una idea.

  ContacteaTotArreu.com | © informadordemartorell.cat