Capçalera informadordemartorell.cat
Pàgina principal >> Societat anònima >> Decàleg del manipulador/ demagog
Noticia
Comparteix

Decàleg del manipulador/ demagog

18/04/2011

M'agradaria que, quan acabis de llegir aquest article, tanquis als ulls i imaginis a alguna  persona que segueixi fil per randa el següent decàleg del manipulador/ demagog que  proposo.

1. Converteix l'anècdota en categoria. La metonímia com a base fonamental de les teves  argumentacions et farà triomfar. No deixis que la realitat espatlli la teva hipòtesi. I és  que un sol fet aïllat li donarà ales.

2. Els teus oponents portaran l'apocalipsi. Fes un ús diari de la por. La gent té por de canviar i, sobretot, la gent té por de perdre el que és i el que té. Si fas una gestió correcte de la por, reforçaràs les teves opcions. Ningú coneix el futur i això provoca incertesa. I la incertesa genera por. No et preocupis si el futur et treu raó. Potser ja no hi siguis quan això succeeixi.

3. Pateix amnèsia selectiva. És ben segur que els teus oponents hauran errat abans. Es tracta de recordar una i mil vegades les seves errades. Si tu també t'has equivocat, tan sols has de patir amnèsia selectiva.

4. Disfressa la realitat de maniqueisme. Tan sols hi ha dos tipus de persones: les que estan amb tu i les que no. No hi han graduacions. El relativisme ha mort.

5. Sigues agressiu verbalment. La bonhomia no augmentarà les teves opcions. No ets  una ONG. Ataca amb agressivitat al teu oponent. Eleva el to de veu; insulta de manera intel·ligent, sense grolleries però amb fermesa; digues sempre la darrera paraula, t'interessa guanyar totes les batalles dialèctiques perquè  qui et segueix no sempre ho fa i amb tu projecta les seves deficiències.

6. Posiciona't de manera clara en tot el que et beneficiï. A la gent tant li fa on vas, però sempre vol saber on ets. Et necessita per saber què pensar. Pensa per ells i ells pensaran com tu.

7. Fes servir la via emocional. Tu no ets un filòsof. Tu no vens raons, vens emocions.

Aquestes sempre estan dotades d'humanitat i, en conseqüència, et faran guanyar. Una llàgrima, un gest, una mirada o una petita història amb forma de conte i final feliç augmentaran les teves expectatives d'èxit.

8. Desvia l'atenció amb més informació. Deu històries desvien l'atenció d'una història que et perjudica. Al segle XXI la censura es practica amb un excés d'informació. Les cortines de fum funcionen.

9. Nega l'evidència i no dimiteixis. Si la justícia et segueix les passes, nega-ho tot. Ets innocent, no ho oblidis. Dimitir et farà aparèixer com a culpable.

10. Si no saps qui és el culpable, busca a algun català a prop. Desplaça la culpa a tot el que tingui relació amb Catalunya.  si ho repeteixes moltes vegades, la mentida acabarà sent veritat.

  ContacteaTotArreu.com | © informadordemartorell.cat