Capçalera informadordemartorell.cat
Pàgina principal >> Pareroscopi >> Desarticulat a Martorell un grup que assaltava domicilis a les províncies de ...
Noticia
Comparteix

Desarticulat a Martorell un grup que assaltava domicilis a les províncies de Barcelona, Madrid i Alacant

25/03/2011

Els Mossos d’Esquadra en col·laboració amb el Cuerpo Nacional de Policía han detingut tres homes i una dona d’origen colombià i residents a Martorell, que presumptament formaven part d’un grup especialitzat en robar en domicilis de les províncies de Barcelona, Alacant i Madrid. Arran de la detenció, s’ha recuperat part del material sostret, valorat en uns 100.000 euros, segons la Policia de la Generalitat. 

Tenien quatre pisos francs als voltants de la Rambla de les Bòbiles de Martorell. I des d’aquí realitzaven les seves incursions delictives a les províncies de Barcelona, Alacant i Madrid. L’operació policial, que va culminar a principis del mes de febrer amb la detenció dels quatre membres de la banda, s’havia posat en marxa després que els mesos de novembre i desembre de 2010 els Mossos detectessin un augment de robatoris en vivendes unifamiliars al terme municipal de Martorell.

Arran de les primeres investigacions, la policia va comprovar que el modus operandi del grup era sempre el mateix. Actuaven de tarda, quan els domicilis eren buits. Dos dels homes entraven a les vivendes, mentre la dona vigilava a l’exterior i el quart home esperava al vehicle per assegurar la fugida. No passaven més de vuit o deu dies delinquint en una mateixa província per no «cremar» la zona. Després tornaven a Martorell, deixaven passar uns dies, i tornaven a començar el cicle en una altra povíncia.

Joies, divises, televisions

A mitjan mes de gener, un dels vehicles utilitzats per la banda va ser interceptat en un control policial a Lleida quan els presumptes lladres tornaven d’una de les seves incursions delictives a Madrid. Se’ls hi van intervenir diverses joies i divises estrangeres. A partir d’aquest moment es va posar en marxa la col·laboració entre els Mossos i la Policia Nacional, fet que va permetre estrènyer encara més el cercle.

Finalment, el dia 5 de febrer la policia va realitzar les corresponents entrades i registres als quatre domicilis martorellencs dels quatre membres del grup. S’hi van recuperar joies i tecnologia de consum com ara televisors o consoles de videojocs, valorats en uns 100.000 euros. També es van registrar els vehicles utilitzats pels detinguts, i s’hi van descobrir diverses cavitats habilitades per amagar-hi objectes, segons fonts policials.

El material sostret en domicilis de les províncies de Barcelona, Madrid i Alacant ha començat a ser reconegut pels seus propietaris. La policia no descarta més detencions però dóna el grup per desarticulat. Tres dels quatre detinguts han ingressat ja a presó per ordre del jutge.

 

Jordi Benavente

  ContacteaTotArreu.com | © informadordemartorell.cat