Capçalera informadordemartorell.cat
Pàgina principal >> Editorial >> Projectes, gestió i transformació
Noticia
Comparteix

Projectes, gestió i transformació

14/02/2011

L'estrena, diumenge passat, de les obres de remodelació de la plaça de Vicenç Rodríguez al barri de Buenos Aires és una demostració més de la diferència en la capacitat de gestió de l’actual govern municipal de CiU i de l’anterior liderada per Dora Ramon i Adrià Arqué. En aquesta legislatura, el govern de Salvador Esteve ha remodelat quatre places -la de Lluís Rigalt (la més gran), la de Vicenç Rodríguez i les places de Jaume Amat i Isidre Clopas- transformant un barri que ha recuperat el benestar. Com s’explica en el reportatge dedicat a la transformació de Buenos Aires, la plaça de Vicenç Rodríguez va aixecar molta polseguera durant el govern de Dora Ramon i Adrià Arqué. La inoperància d’aquell desgovern va provocar el malestar dels veïns de Buenos Aires que veien com les contínues promeses i les paraules se les enduia el vent. Esteve -home de paraula- va prometre durant la campanya electoral de 2007 que CiU començaria a remodelar les places de Buenos Aires. I així ha estat: quatre anys de legislatura, quatre places remodelades. Paraules i fets. Adrià Arqué i Salvador Esteve.

Així és com s’explica la política d’un poble. Martorell ha viscut quatre d’anys d’una transformació absoluta i històrica. Els veïns de Martorell n’estan molt satisfets. Han guanyat benestar al carrer. Les places són més netes i més acollidores. La gent gran troba espais d’acollida i els més petits, jocs d’entreteniment. Aquesta és la gran transformació. I amb un valor afegit: que les millores es fan amb recursos pròpis: des de la Casa d’Oficis del Molí Fariner fins al CET Can Cases. Ells, que viuen a Martorell, participen activament d’aquesta transformació i se la fan seva.

El govern de CiU actua en aquesta direcció: idees, projectes, gestió i transformació. En canvi, els partits de l’oposició -sobretot el PSC i ICV- inicien debats amb focs d’encenalls. El que més els preocupa són la quantitat de floretes que hi ha pel tramat urbà de Martorell. Aquest és un debat seriós? El debat, però, que volen obrir als quatre vents és la remodelació de la Rambla de les Bòbiles. Arqué i Gómez consideren que és una obra innecessària i que és llençar als diners a les escombraries. Com ho va ser la dels contenidors soterrats i que la gent tant agraeix no veure els contenidors antics? La Rambla de les Bòbiles és la culminació d’un projecte il·lusionant de punta a pun-ta de Martorell: de les Bòbiles al Pont del Diable. La remodelada Rambla de les Bòbiles tindrà més il·luminació (que actualment n’hi manca), tindrà més espais de convivència per a la gent i serà una autèntic punt d’interelació de veïns. Un cop més, uns, paraules, d’altres, fets.

  ContacteaTotArreu.com | © informadordemartorell.cat