Noticia
Comparteix

Viure sense fum

07/02/2011

D’uns anys ençà, en la guerra contra el tabac, hem guanyat moltes batalles però en aquesta guerra encara queden molts camps de lluita on caldrà vèncer abans de poder cantar victòria. No fa pas molts anys, encara es permetia fumar en tramvies, autobusos, metros i trens, en ascensors i en cinemes i teatres, i fins i tot en hospitals, fins al punt que fou molt difícil que, a poc a poc, i després de moltes discussions i resistència, fossin admeses les prohibicions que s’anaren imposant.

L’última batalla guanyada, en bars i restaurants, ara s’ha de completar definitivament amb la prohibició total. És clar que haurem de suportar les protestes dels fumadors que, inconscients i egoistes com ells sols, invoquen el seu dret a atemptar contra la seva salut..., i la nostra. Sembla que no volen comprendre que parlen d’un dret ben discutible, al mateix temps que no accepten respectar als altres el dret de viure sense fum.

En aquesta guerra no es podrà cantar victòria fins que deixin d’existir camps de cultiu de tabac i de marihuana, fàbriques de cigars i botigues on venguin tabac en qualsevol de les seves formes. Quan el tabac sigui un fet històric del passat i no fumi ningú, el nivell de salut de la població tornarà a la normalitat. La solució final i definitiva no serà fins que tots els camps on es cultiva el tabac i la mala herba no s’hagin reciclat i es converteixin en camps de patates, cigrons o blat.

El dia que els agricultors que avui trafiquen amb aquestes porqueries puguin guanyar-se la vida honestament amb fruites i verdures o cereals que alimentin la població en lloc de malmetre-la com fan ara, el món anirà millor i el nivell de salut de la Humanitat pujarà alguns graus. Com a conseqüència més visible hi haurà disminució de casos de càncer en vies respiratòries.
Fins i tot la Hisenda que avui ingressa grans quantitats en concepte d’impostos, hi sortirà guanyant amb la disminució de malalties generades pel fum i pel consegüent augment d’hores de treball que ara es perden per les baixes laborals. Posem-nos-hi tots, doncs, perquè és una guerra que de moment estem perdent, i aquesta guerra l’hem de guanyar.

  ContacteaTotArreu.com | © informadordemartorell.cat