Capçalera informadordemartorell.cat
Pàgina principal >> Editorial >> Salvador Ripoll i els Tres Tombs
Noticia
Comparteix

Salvador Ripoll i els Tres Tombs

03/02/2011

Martorell segueix de festa aquest cap de setmana. Després de la Màgia del Nadal i la visita dels Reis d’Orient, les celebracions continuen amb els Tres Tombs i la festa dels Amics de Sant Antoni Abat. Aquest any, però, amb un reconeixement indispensable a la figura de Salvador Ripoll, qui va ser president durant una pila d’anys i que, juntament amb molts altres amics seus, van saber mantenir la il•lusió per una de les festes més emblemàtiques de la nostra cultura i del nostre poble. Aquest any, però, serà el primer sense Salvador Ripoll. La seva incasable estima cap a la festa dels cavalls el va convertir en un excel·lent avalador dels Tres Tombs que ha permès la continuïtat a una nova generació. Persones com Salvador Ripoll donen valor i sentit als pobles i a les festes tradicionals. Si Martorell és el que és, també ho és, per persones com Ripoll que, amb la seva estima cap a la tradició dels Tres Tombs, va donar l’impuls necessari per mantenir una festa tan nostra.

En una societat que tendeix a l’individualisme i que les festes tradicionals es resisteixen a ser oblidades, encara és més significatiu aplaudir el testimoni que ha deixat Salvador Ripoll a Martorell. El perfil d’una persona entregada, de forma totalment desinteressada i amb l’única missió de mantenir una festa, en aquest cas, la dels Amics de Sant Antoni. L’alcalde Salvador Esteve, gran coneixedor de la realitat de Martorell, sempre ha tingut clar que qui mou realment el poble són les entitats. Durant els seus 20 anys com alcalde, n’ha estat l’abanderat de donar força a la societat civil de Martorell, a través de les entitats.

En totes les entitats de Martorell hi trobaríem persones amb un bagatge de treball indiscutible, amb una il•lusió i una estima, possiblement, mai reconeguda. Però, la figura de Salvador Ripoll va un pèl més enllà. Van ser 62 anys vinculat als Amics de Sant Antoni. Gairebé tota una vida dedicada a l’estima pels cavalls, a la satisfacció de veure els cavalls passejant pels carrers de Martorell i fent els Tres Tombs. És per això que, aquest any, a la festa hi faltarà la mirada de Ripoll. No oblidem la imatge de la gran festa nacional dels Tres Tombs a Martorell, el maig passat. Salvador Ripoll i tots els seus amics de Sant Antoni damunt d’un carruatge, amb un rostre il•lusionat. La festa continua i continuarà sempre. Però ara és moment d’aplaudir i homenatjar a Salvador Ripoll. Un exemple d’entrega, d’esforç, d’il•lusió, d’estima a una entitat i a un poble. Aquest és el seu testimoni. Els cavalls tornaran a fer els Tres Tombs. I ara Martorell hauria de pensar de oferir-li un racó del poble. El Salvador, s’ho mereix.

  ContacteaTotArreu.com | © informadordemartorell.cat