Capçalera informadordemartorell.cat
Pàgina principal >> Editorial >> Ràdio de proximitat
Noticia
Comparteix

Ràdio de proximitat

01/02/2011

L’any 2011 és l’any de Ràdio Martorell. Coincidint amb la Fira de Primavera de l’any 1981, el 26 d’abril es va inaugurar oficialment. Durant aquestes tres dècades, l’emissora municipal ha tingut -i continua tenint- una funció decisiva per als ciutadans de Martorell: la informació de proximitat. El seguiment diari del que passa a Martorell és gràcies a la ràdio, que s’ha convertit -juntament amb L’Informador- amb les eines bàsiques de difondre la realitat de la gent del poble.

Ràdio Martorell també ha estat una perfecta eina d’aprenentatge per a nous professionals i periodistes. Des d’Eduard Pujol, Francesc Xavier Borràs, Margarida Moles i Llum Saumell fins a Quim Miró i Mariona Costa, entre d’altres. La ràdio ha servit per a formar professionals, però també, i molt important, gent anònima que ha fet de la ràdio una tasca pseudoprofessional tot i ser de manera amateur. Són molts casos, però destaquen Màrius Escoda, Cisco Sáenz de Pablo, Rosa Maria Farreras, Eloy García o Isabel González. Persones amb una gran estima per la ràdio i que, gràcies al seu sacrifici sense remoneració, han fet una mica més gran l’emissora municipal. La seva passió unida a la dels treballadors: Assumpta Mera, Manuel Garrido o Lluís Tomàs -els més veterans- seguits de Marcel Puerta, Jordi Acosta, Irene Jurado, Jaume Monés o Xavier Gargallo. Un equip de petit format però amb la solvència d’alimentar la graella d’una emissora viva i consolidada.

El pas dels anys ha estat decisiu per aglutinar a una munió d’oients que gràcies a la seva fidelitat donen un sentit autèntic a la difusió de la ràdio. Els oients, són, en definitiva, l’essència de l’emissora. I s’ha aconseguit gràcies a veus populars i programes de proximitat que han permès connectar l’oient del locutor a través de les ones. Quan Internet i les xarxes socials s’han apoderat de l’actualitat, la ràdio de proximitat agafa, encara més, un valor de prestigi i de valor afegit respecte a la resta. El futur de l’emissora municipal passa per seguir apropant la ràdio a la gent de Martorell, amb espais de debat i també oferint una informació directa i de primera mà. Aquests són els valors que han fet que Ràdio Martorell, també, sumi 30 anys de vida. Amb les noves tecnologies, el futur passa per obrir als nous canals de difusió. Aquest és el gran repte que ve.

  ContacteaTotArreu.com | © informadordemartorell.cat