Comparteix

Pujol i les 'xonis' de Castefa

28/09/2011

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha tornat a reaparèixer amb èxit. En un acte amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Pujol va recitar a Igualada la cançó d'Els Catarres, Jenifer, que parla de l'amor entre un noi “molt català” i una “choni de Castefa”. Pujol va explicar als presents que “una choni és sovint una noia del món castellanoparlant” i va lamentar que les Jenifers “després de molts anys a Catalunya no parlin català”.

L'expresident va explicar que va triar la cançó perquè “la identitat catalana està molt amenaçada”. "La Choni és una part important del futur de Catalunya. A mi m'està bé que surtin amb una choni, però a mi el que m'interessa és que hi hagi molta gent que es digui Puigdemont i
Martínez", ha dit. La Catalunya de Pujol, la que va construir des de l’any 1980 i durant més de 20 anys va ser aquesta: lluitar per la unió de catalans i ‘chonis’ per afavorir la cohesió social. Ara, però, sembla que no n’hi ha hagut prou. Les ‘xonis de Castefa’, que possiblement parlen català, es veuen amenaçades per una Espanya que ha unit les forces majoritàries (PSOEPP)
contra Catalunya.

S’acosten unes eleccions generals que poden marcar un canvi de tendència cap al nostre país. L’arribada del PP al govern central pot convertirse en un pal a les rodes. Com a mínim, així
ho indiquen les sentències vigents contra el model d’escola catalana. Catalunya, amb xonis o sense, ha de lluitar per no perdre allò que s’havia aconseguit.